Algemene informatie

Afbeelding invoegen  
Natuurwezens: dit woord dekt de lading niet, maar wordt gebruikt bij gebrek aan beter.
We maken voor het gemak onderscheid tussen natuurwezens, deva's en elementalen/ elementwezens, terwijl we ons realiseren dat verschillende mensen daar verschillende denkbeelden of beelden bij hebben. Door onderscheid te maken tussen natuurwezens en deva's hebben we de mogelijkheid het woord deva te gebruiken voor bijvoorbeeld een landschaps- of landendeva, maar ook voor een plantendeva. Elementwezens horen wat ons betreft bij de elementen lucht (bv. sylfen), water (undines, nixen), vuur (salamanders) en aarde (bv. wortelmannetjes). Natuurwezens, deva's en elementwezens manifesteren alles voor ons in vorm op Aarde. Met de natuurwezens met wie wij in contact zijn gekomen hadden en hebben we zeer persoonlijke uitwisselingen.
 
Niet alleen mensen gaan het pad van ascentie, maar natuurwezens evenzeer. Sinds de val van Atlantis, zo'n 13.000 jaar geleden, zijn we ogenschijnlijk steeds verder van elkaar afgescheiden geraakt. We zijn het contact met de Bron, Al Dat Is, met onze kosmische afstemming, met de planeten waar we geleefd hebben en van waaruit we gevoed werden en vaak nog worden, met onze gidsen en hemelse begeleiders, met de natuur en de wezens die daarmee verbonden zijn, veelal vergeten en daardoor kwijtgeraakt.

Wij mensen hebben niet alleen het contact met de natuur, de deva's, de natuurwezens en de elementalen of elementwezens verwaarloosd, maar ook hebben we de kobolden en kabouters, de feeŽn en elfen, naar de sprookjeswereld verbannen en bovendien de eenhoorns en centaurs tot fabeldieren verklaard.

Maar nu zijn we op onze weg terug! Dat betekent dat we weer volop in staat worden gesteld om (opnieuw) met hen kennis te maken, met hen uit te wisselen en om samen te groeien naar meer eenheid, harmonie en vreugde dan lang mogelijk is geweest.

Een voorbeeld van onze samenwerking:
We hebben natuurwezens op hun verzoek geholpen om dŰmes te creŽren.  Wij mensen zorgden daarbij voor aarding en kracht door het op aanwijzing van natuurwezens ingraven van mineralen, het aanroepen van de juiste kosmische hulp en door onze gerichte aandacht. De kobolden legden vervolgens een energetische basis van steen. De kabouters trokken daarop energetisch een bouwwerk op van hout. De elfen maakten daar weer een energetische koepel bovenopdie er enigszins uit ziet als ons glas in lood, maar dan als kristal in goud. De feeŽn vullen de ruimte vervolgens met hun energie ten behoeve van alle natuurrijken.
En de nimfen zorgen tenslotte voor een sprankelende waterfontein, om de ruimte op die manier te voorzien van zuiverende energie.