Diganda, Pan, Gaia

Diganda is degene die regeert over alle natuurwezens op Aarde: je zou haar de koningin van alle natuurwezens op Aarde kunnen noemen. Zij heeft de kleinste bloemenelfjes onder haar hoede, evenals de landschapsdeva's, de bosgeesten, de zeewezens, kabouters, nimfen en alle andere wezens. Zij houdt ook voor de natuurwezens voor de hele Aarde de kosmische verbinding vast. Diganda is niet meer zo bekend bij de mensen. Dit is gekomen in de vele eeuwen van mannelijke overheersing. Daarom kennen de meeste mensen Pan beter. Maar zie je Diganda als koningin, dan is Pan haar minister-president. De verhouding tussen Diganda en Pan is een beetje te vergelijken met het Goddelijke Al Dat Is: het geheel, het totaal waarin alles plaats vindt (de rol van Diganda voor de natuurwezens op Aarde) en de Schepper, die met de uiterlijke manifestatie te maken heeft (de rol van Pan voor de natuurwezens op Aarde).
 
Het volgende inzicht is ontvangen door Wim Weehuizen, lezer van onze website:

Boodschap van Pan:

Ik ben de kracht die de engelenwezens verbindt met de aarde. Mijn rijk is dat van de natuurwezens, die alle lichtdraden tot vormen weven, tot wat zich als natuur aan jullie mensen manifesteert. Mijn werkzaamheid ligt in het doordringen van de natuur met mijn levenskracht, die op een hoger niveau de bezieling krijgt van de engelenwezens, in het bijzonder door Diganda, die zich zo sterk verbonden heeft met jullie Aarde. Mijn levenskracht omvat alles wat in de natuur opgroeit en bloeit en jullie harten met liefde vervult. Als je met mij contact maakt, gaat de etherische wereld voor je open en ga je een andere werkelijkheid binnen met je hart. Alles vibreert daar met liefde.

Persoonlijke toevoeging van Wim:

Ik zag Diganda eerst als de engel van de aarde, zoals je ook landschapsengelen hebt, maar daarin werd ik gecorrigeerd: Diganda komt vanuit veel hogere dimensies. 
De werkzaamheid van Pan in de etherische wereld geeft meer ruimte voor vrije keuzes aan de natuurwezens, dan vanuit de engelenwerelden mogelijk zou zijn. Diganda werkt volkomen vanuit de goddelijke oerpatronen en Pan brengt die via de natuurwezens over op het fysieke, aardse vlak, maar in dat proces is wel ruimte voor vrije creativiteit. 

Boodschap van Gaia (onze moeder Aarde), ontvangen n.a.v. een vraag van Eric: 
"Ikzelf ben uit onvoorwaardelijke liefde geboren en ik zit er vol mee: samen met de zon bedrijf ik de liefde in een duizelingwekkend aantal vormen: dansen van vruchtbaarheid, betoveringen, verleidingen (zoals een bloem met haar geur en kleur een bij aantrekt): een onweerstaanbare aantrekkingskracht, die levende wezens bijeen brengt, doet bevruchten en bevrucht doet worden, ongeacht de gevolgen, in het nu. En zo het leven alsmaar doorgevend en voortzettend in telkens nieuwe vormen van dezelfde soort!
 
Ja, het is een drift, die tot versmelting, tot éénwording leidt, en zo het nieuwe doet ontstaan, voort-durend. Dat vermogen, bij dieren die drift, dat instinct, is aangeboren, met eveneens ingelegde zorg voor de jongen, zeker van de moeder bij de jongen die zij zelf voedt. Soms beschermt de vader en helpt hij mee, soms niet. Dit heeft met seksualiteit te maken: voortplanting van het eigen geslacht, alsmaar...
 
Ik houd van die dans, omdat die altijd vernieuwend is, hoeveel herhaling er ook in zit, en ik stel mijn lichaam, de fysieke Aarde, beschikbaar om dit allemaal mee te maken  en geniet en treur mee, van alles en allen die op mijn aardoppervlak, er in of er boven leven. Ik ben een intens meelevende planeet, heb al talloze avonturen beleefd en hoop er nog vele mee te maken.
 
Kun je liefde leren? Door liefde te leven, dag aan dag, nacht aan nacht!" 

 Diganda op Gaia                         (ander woord voor onze Aarde)

 

Uitgebreide informatie van Wim Weehuizen en een afbeelding van Pan zijn te vinden op de website van Lydia van Oort. Zie daartoe onder Gaia project op de website van Lydia: http://www.tekenmedium.nl