QUAN YIN

 

 
Afbeelding invoegen
 

Quan Yin via Eric:                                                                                                                                       Ik ben dichtbij. Dichterbij dan vele mensen beseffen. En toch groeit mijn veld van mededogen, van barmhartigheid, in de ophef van de media vrijwel onopgemerkt, maar in veel huizen gestaag, in uiteenlopende vormen, zoals van vaders en moeders voor hun kinderen, voor elkaar, voor hun ouders, vrienden....

Ik vraag niet om spetterende ontvangsten, maar help harten open gaan, zachtjes, geruisloos, en toch onmiskenbaar. In rust, sereniteit en geduld het moment afwachtend, dat het hart van die mens open gaat. Liefde, en zelfliefde, is even onpeilbaar als noodzakelijk om met elkaar op een lichtere, meer liefdevolle trans te komen. Dat vergt niet aflatende inspanning en focus, maar nimmer dwang, want die sluit eerder dan dat die opent.

Open je hart verder, voor jezelf, voor jouw naasten, en help zo mee om de stroom van mededogen te laten groeien tot een brede rivier. En open je hart niet alleen voor mensen, maar ook voor de dieren, de planten, de sterren, de luchten en de wateren, voor alle geschapene, en de rivier wordt een zee. Zo is het.